Coșul este gol
Subtotal: 0.00 RON
Stabiliți un buget. Când calculați costurile pentru nuntă, nu uitați să alocați o sumă considerabilă și pentru verighete. Fiind accesorii pe care le veți purta întreaga viață, merită să investiți în cel mai potrivit model.
Nu alegeți prima pereche de verighete văzută. Motivul pentru care nu ar trebui să lăsați alegerea verighetelor pe ultima sută de metri este că tot acest proces poate dura mult. Va fi greu să alegeți din multitudinea de opțiuni disponibile un model care să vă placă și să vă definească pe amândoi.Dacă tot sunt niște accesorii de cursă lungă, ar fi bine să căutați, să probați, să vă documentați intens la acest capitol.
Alegeți metalul prețios și designul. Cu ani în urmă, toate verighetele erau din aur galben, însă acum verighetele pot fi făcute și din diverse aliaje care dau diferite nuanțe: aur alb, aur roz (75% aur, 20% cupru, 5% argint), aurul cenușiu (aur și paladiu), aur albastru (46% aur și 54 indium), aur negru (se obține prin oxidarea unor aliaje bogate în cupru sau cobalt). De asemenea, ar fi bine să schițați, în linii mari, designul verighetelor, astfel încât să căutați modelele care se încadrează în bugetul vostru. Simple, duble, cu diamante sau pietre prețioase încrustate, împletite: sunt foarte multe variante din care puteți alege.
Alegeți verighetele care să arate bine împreună cu inelul de logodnă. Da, e un detaliu de care ar trebui să se preocupe în special viitoarea mireasă. Pentru că cele două inele vor fi purtate pe același deget ar trebui să fie din același metal și să se asorteze.
Mergeți la mai multe probe. Este foarte important să vă simțiți confortabil purtând verighetele, motiv pentru care ar trebui să căutați un model care să intre ușor pe deget, dar care să nu alunece în timpul purtării. De asemenea, e important să mergeți la mai multe probe, în diferite momente ale zilei pentru că, uneori, din cauza stresului, a factorilor de climă sau a antrenamentelor, degetele se pot umfla și măsurătorile pentru verighete nu vor fi cele corecte.
Personalizați-vă verighetele. Este clar că inelele de nuntă trebuie să reflecte perfect stilul vostru și personalitatea. Atunci când le alegeți e bine să fiți 100% convinși că vi se potrivesc și vă reprezintă. În cazul în care după mai multe probe și după ce ați văzut mai multe colecții nu v-a cucerit nimic, puteți să alegeți varianta în care să vă personalizați accesoriile. Verighetele realizate pe comandă sunt soluția ideală atunci când aveți în minte un model preferat, dar nu îl găsiți în magazine.
Desigur că bugetul, mărimea potrivită și materialul ales sunt primele criterii de care veți ține cont. Pe lângă acestea mai sunt câteva detalii care definesc designul verighetelor și care sunt mai mult sau mai puțin cunoscute.
Este elementul care dă textură inelului și susține designul. Veți remarca faptul că există mai multe tipuri de finisaje diferite de la o colecție la alta.
Finisajul lucios - este tipul de finisaj clasic, dar și foarte apreciat datorită eleganței și efectului de oglindă pe care îl dă prin reflexiile specifice;
Șlefuirea verticală - creează acel aspect mat ca o urmă de pensulă care, în timp, permite verighetei să își păstreze în totalitate aspectul (posibilele urme sau zgârieturile nu vor fi sesizabile);
Șlefuire orizontală - dacă vreți să alegeți un stil unic, modern puteți opta pentru inele cu șlefuire orizontală. Șlefuire sablată - textura oferită este asemănătoare unei suprafețe cu nisip care oferă un aspect interesant de granulare, ușor de sesizat la atingere.
Lățimea poate fi între 2-3 mm și 8 mm, în funcție de model. Indicat este să alegeți lățimea care se armonizează cu lungimea și forma degetelor voastre. De exemplu, dacă aveți degetele scurte și groase trebuie să vă orientați către verighetele care dau efectul de alungire și subțiază. Modelele cât mai simple, cu lățimea de 2-3 mm și finisaj delicat sunt cele mai potrivite. Evitați modelele cu lățimi mari și voluminoase sau inelele încărcate, care ar îngusta forma degetelor. În caz contrar, dacă aveți degete lungi și subțiri, vi se potrivesc aproape toate modelele, așa că alegeți ceva care să vă reprezinte.
Profilul inelului dă confortul și determină modul în care îl simți pe deget, din acest motiv este important. El are mai multe forme în funcție de cât de plat sau bombat este inelul. Cel mai întâlnit profil este „profilul confort” specific verighetelor care au partea interioară bombată, iar cea exterioară plată. Genul acesta de inel este ideal pentru gravare. În afară de acesta, mai puteți opta pentru profilul concav, semi-bombat, rotund sau pătrat.
În mod tradițional, verighetele se poartă pe degetul inelar de la mâna stângă. Obiceiul datează încă de pe vremea romanilor antici, care considerau că vena inelarului duce direct la inimă, numind-o „vena dragostei“.
Cunoscute și sub denumirea de „inele de sigiliu“, verighetele sunt sfințite în ziua cununiei religioase și se spune că, odată ce au fost puse pe deget, nu mai pot fi date jos.
Sunt cupluri care aleg să poarte verighetele și înainte de căsătorie, pe durata logodnei, caz în care bijuteriile sunt sfințite la slujba logodnei și sunt purtate pe mâna dreaptă.